fbpx

BROWNIE FASOLOWO – BANANOWE

  • 2
  • kcal 393
  • Węglowodany 62g
  • Białka 29g
  • Tłuszcze 13g

Składniki

  • 170G CZERWONEJ FASOLI
  • 1 JAJKO + BIAŁKO
  • ŁYZECZKA KAKAO
  • PROSZEK DO PIECZENIA
  • ERYTROL
  • BIAŁKO CZEKOLADOWE OPCJONALNIE
  • BANAN/JABŁKO
  • 3 KOSTKI GORZKIEJ CZEKOLADY

Przepłukać 170g czerwonej fasoli + 1 całe jajko i 1 białko + 5g kakao, proszek do pieczenia, stewia/erytrol, opcjonalnie 7g białka czekoladowego – zblendować. I teraz można zrobić w 2 wersjach… Najpierw planowałam zrobić z dodatkiem połowy banan i 3 kostek roztopionej/pokruszonej gorzkiej czekolady (zblendować z resztą) – i w tej wersji to 393kcal 29B 62W 13T.
Ale w związku z tym, że nie bilansowało mi się to z resztą posiłków zrobiłam wersje oszczędnościową z dodatkiem jedynie startego małego jabłka :p Też spoko 🙂 I w tej wersji jest to 319kcal 29B 55W 8T.
Na zdjęciu z truskawkami i polewą – jogurt + syrop czekoladowy Waldena 🙂 Masa do pieca na ok 30 min

Moje naczynie w którym pieke ciasta ma ok 15/15cm, wychodzą z niego jakby 4 standardowej wielkości kawałki ciasta. Oczywiście wszystko można zrobić też w większym formacie

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj