BOMBONIERKI Z OLEJU KOKOSOWEGO

Składniki

  • olej kokosowy ok 5 łyżek
  • 3-4 łyżki kakao
  • erytrol
  • ok 50-100ml mleczka kokosowego
  • dodatki jako nadzienie – orzechy, wiórki kokosowe, maliny, suszone owoce, masło orzechowe itp
  • odpowiednie forma

Banalnie prosta sprawa. olej kokosowy rozpuściłam w rondelku, dodałam kakao, erytrol zmielony na cukier puder(ok 3-4 łyżki, tyle ile chcecie), mleku i wszystko podgrzewałam do dokładnego wymieszania. Bombonierkową blaszkę kupiłam w TK Maxx. Do otworów wrzuciłam maliny, liofizowane truskawki, orzechy nerkowca, laskowe, chipsy kokosowe i masło orzechowe. Zalałam dodatki olejem z kakao i na 30 min do zamrażalnika.

Czekoladki gotowe!!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj